mandag 26. mars 2012

Pål Hermansen























http://palhermansen.com/ 


Pål Hermansen er mest kjent for fotografier av dyr og natur. Han er Norges mestselgende og prisvinnende fotograf internasjonalt.

torsdag 22. mars 2012

Arbeid med komplimentærfarger i photoshop
























Jeg valgte komplimentærfargene gul og fiolett.


Det første jeg gjorde var å legge inn et justeringslag: Hue/Saturation, og gjorde bakgrunnen gul. Deretter la jeg inn et hjerte og et nytt bilde, som to nye lag. For å få bildet inn i hjertet høyreklikket jeg på bildet, og trykket "Create clipping mask". Igjen la jeg inn et justeringslag: Hue/Saturation for å få bildet fiolett. Videre gjorde jeg noen justeringer for å få hjertet litt "blury", og jeg brukte "Eraser tool" med blad-formen for å få overgangen mellom bakgrunnen og hjertet. 

Fotocollage

























I denne fotocollagen har jeg satt sammen tre forskjellige bilder, og forandret "Opacity" i alle bildene for at de skulle gli litt sammen. Tema er romantikk. 

søndag 11. mars 2012

Stasjonsfotografering

Panorering - snurrende selvportrett
Dette bildet har jeg tatt ved å holde kamera i ro mot meg selv, og snurret rundt. På denne måten ble jeg i fokus, mens bakgrunnen "snurrer rundt". 
Kamera var innstilt på Tv, med lukkertid 0"4. Jeg har redigert fargene og kontrastene i photoshop i ettertid. 




















Liten og stor blenderåpning
Her har jeg hatt kamera innstilt på Av. På det øverste bildet har jeg liten blenderåpning, og da ser man detaljene i bakgrunnen. I bildet under har jeg stor blenderåpning, noe som gjør at motivet blir i fokus, og den rotete bakgrunnen blir uklar. 
Begge bildene er blitt redigert i photoshop i ettertid: kontrast, levels og farger. 












































"Rayography"-inspirert collage
Her har jeg lagt små stjerner og et smykke, på et lysbord. Da jeg tok bildet hadde jeg kameraet innstilt på Manuell, med lukkertid 1/40, blenderåpning 4.5 og ISO 100.
Bildet er redigert med kontraster, curves og svart/hvitt i photoshop. 
























Portrett med zooming
Dette bildet har jeg tatt med kamera innstilt på Tv. Lukkertid på 1/10 og blenderåpning 4.0. 
Jeg brukte kamerastativ, slik at kamera holdt seg helt i ro, og idet jeg tok bildet, zoomet jeg inn. Dette lager den effekten med "suget" innover.  
Jeg har redigert kontrastene og fargene i photoshop.