onsdag 16. november 2011

Valgfritt tema - uke 45


Denne uken fikk vi i oppgave å fotografere 5 bilder av valgfritt tema. Her har jeg valgt ut bilder av fly, fugler, papir fugler og turnere som "flyr", og satt tema til: "Fly away..." Alle bildene varierer i form og farge, men er likevel lik ved at de kommer under samme tema.

- Sangen på videoen er "Breakaway" av Kelly Clarkson.







onsdag 2. november 2011

Refleksjoner, speilinger og skygger - uke 43


Her ser vi et tent kubbelys som reflekteres i vinduet. Dette bildet tok jeg uten blits, på kveldstid når det var mørkt både ute og inne, for å skape den varme og behagelige stemningen som bildet utgir. Annet enn refleksjonen i vinduet, er der også andre komposisjoner i bildet. Kubbelyset ligger i det gylne snitt, og vinduskarmen og vindussprossen fører en vannrett og en loddrett linje i bildet.




Dette bildet er et eksempel på speiling. Platene som henger til høyre i bildet fungerer som speil, hvor vi kan se veggen og vinduene på veggen i platene. I dette bildet er det også vanrette og loddrettelinjer. Bildet er tatt med makroinnstilling, noe som gjør at fokuset ligger på de platene som ligger lengst mot oss.



Bildet ovenfor er et eksempel på skygger. I dette ser vi en person sin skygge på en ugjevn fjellvegg, noe som gjør bildet uordinert og spennende. Jeg har redigert det litt photoshop, for å fremme kontrasten mellom den lyse fjellveggen og den mørkeblå fargen på skyggen, og dette gjorde at tema: skygge kom frem på en tydeligere måte. Lyset kommer bakfra i dette bildet, naturlig nok. Vi kan også se en slags gjemt, diagonal linje i bildet, som strekker seg fra personens arm oppe til høyre, og til foten nede til venstre. Denne bildekomposisjonen skaper en balanse i det ellers "rotete" bildet.