onsdag 26. oktober 2011

Svart/hvitt med fargefelt - uke 42



















Dette bildet har jeg redigert i photoshop, hvor jeg har laget en svart/hvit kopi av orginalbildet, og visket vekk et utvalgt område, slik at farge kom fram igjen. Dette valgte jeg å gjøre med den røde jakken på hun som står på hender. Det var fordi dette motivet er plassert i det gyldne snitt ved at det ligger litt til høyre for midten. Det røde i kontrast med det svarte, hvite og grå, gjør at øynene retter seg mot hovedmotivet med en gang. Selv om den røde jakken skiller seg ut fra resten av fargene i bildet, er der en harmoni som er behagelig å se på.

onsdag 19. oktober 2011

Eksempler på bildekomposisjoner - uke 40

Denne ukens oppgave gikk ut på at vi skulle finne 8 motiver med eksempler på bildekomposisjoner. Jeg har fotografert følgende:



S-Linje

Elven slynger seg som en "S" i gresset, noe som skaper dydbe i bildet, og en harmonisk linjeføring.








Loddrette linjer
Stolpene i gjerdet står loddrett mot bakken. Det er dette mønsteret som dominerer i bildet, og det gjør at blikket følger motivet i denne retningen.






Stråler
Solstrålene som skinner gjennom treet og over hustaket gir oss en følelse av bevegelse i bildet. Det varme, behagelige lyset i bildet gir oss også litt ro og en følelse av de varme solstrålene.







Refleksjon
Vannet gir et speilbilde av de store trærne med de vakre høstfargene. Denne effekten gir den vanlige naturen en annen og spennende vri.







Diagonal linje
Greinen som ligger tvers over elven bryter litt i resten av motivet. Den er en kontrast til steinene som er naturlig plassert, og det skaper litt dramatikk i fotografiet.


Det gyldne snitt
Her er hovedmotivet plassert til høyre, noe som skaper et harmonisk og avbalansert bilde. Blikket ledes naturlig over fotografiet.








Gjentakelse av elementer
I dette bildet er ender hovedmotivet. Det at det samme motivet blir gjentatt på denne måten, gjør at det skapes spenning i bildet.



Vannrette linjer og det gylne snitt
I dette bildet er det stort sett de vannrette linjene som dominerer, men blir likevel brutt med personen som et motiv plassert i tredjedelsregelen (det gylde snitt).

mandag 17. oktober 2011

Høstbilde


Tema for dette bildet er høst. Det gule treet er hovedmotivet i bildet, og det ligger i det gylne snitt, ved at det ligger litt til høyre for midten. En annen komposisjon som er med i bildet, er refleksjon. Trærne reflekteres i vannet, noe som skaper en litt spennende vri. Kontranstene mellom det gule treet, og de andre grønne, skaper en høststemning. Fotografiet får frem at høsten er på vei.