torsdag 29. september 2011

Presentasjon av meg selv - uke 39



Denne uken fikk vi en oppgave hvor vi skulle sette sammen noen bilder som representerer oss selv. Disse bildene sier noe om hva jeg liker, og hva min hverdag preges av.

- Bildene er satt sammen i Picasa 3

torsdag 22. september 2011

Silketrykk prosess - uke 38

Denne uken har vi jobbet med silketrykk. Da skulle vi trykke et selvvalgt motiv på et ark, ved hjelp av en silkeduk som er strukket over en ramme. På forhånd valgte vi ut et fotografi som vi hadde tatt selv, gjorde det svart-hvitt, pixelerte det i photoshop og printet det ut på transperent ark. Vi tok også grønn fotoemolusjon på silkeduken på forhånd, slik at den fikk tørke (i mørke!), og ble klar for bruk.

















For å få motivet over på silkeduken, måtte vi belyse det. Vi la transperent arket over rammen med silkeduk, og la dette under en lampe i mørket - et lite område tildekket bak en svart duk. Her lå det til belysning i ca. 7 minutter.


Da 7 minutter var gått, måtte vi fremkalle motivet på silkeduken. Dette gjorde vi ved å spyle den med lunkent vann. Etterhvert vil det da bli gjennomsiktig på de områdene som var mørke på fotografiet. Vi måtte også tørke silkeduken ved hjelp av en hårføner før den ble klar til trykking på papir.

- Jeg hadde litt problemer med å fremkalle motivet, muligens pga gammel fotoemolusjon eller for liten tid med belysning, så jeg måtte skrubbe litt på silkeduken, noe som resulterte i at motivet ble litt annerledes enn jeg tenkte.






Nå var silkeduken tørr og klar til trykking. Det vi gjorde da, var å legge silkeduken ned på et ark - inni en ramme, slik at den sto fast. Legge ferdigblandet maling på baksiden av silkeduken, og dra malingen 3-5 ganger over ved hjelp av en rakel.

Vi prøvde et par ganger for å få best mulig resultat.
- Selv ble jeg ikke helt fornøyd med eget trykk. Det var nok på grunn av at jeg hadde litt problemer med å fremkalle motivet, og resultatet ble dermed ikke helt slik jeg hadde tenkt.